≫ 

Jugića je nasledio od pokojnog oca, nabudžio ga i sad Nikola "gazi" do šampiona Srbije (VIDEO)

Pančevac Nikola Alimpić (20) je jedna od najvećih mladih nada trkačkih sportova

  • 7

Iz male pančevačke radionice crveni se poznata školjka - jedan "jugić", koji se po ko zna koji put nalazi na ovom mestu, na doradi.

- Još malo i spreman je za trku! - viče muški glas. Iza podignute haube viri glava "jugićevog" vlasnika, dvadesetogodišnjeg Nikole Alimpića. Otkad zna za sebe, ovaj momak je zaljubljen u svoj auto. Zavoleo ga je kad se kao dete igrao u radionici svog oca, a zatim je bio primoran da tu ljubav neguje sam.

Nikola Alimpić Nikola stalno dorađuje svog "juga", Foto: Nikola Tomić

- Moj otac je kupio auto i počeli smo da ga sređujemo marta 2015. Naravno, ja sam više blejao u garaži i posmatrao tatu kako radi, a zatim samo na televizoru gledao trke. Kasnije, kada je došao internet, nisam se odvajao od klipova svih mogućih trka. Nažalost, u julu 2015. meni je tata preminuo i onda je "jugo" ostao tako poluzapočet sa radovima. Kasnije su mi brat i teča pomogli da ga sredimo skroz. Oni su ga spakovali, ofarbali i tako sam ga vozio dve godine. Zatim sam upoznao ljude koji su dugo u svetu automobilizma i koji imaju znanje, ideje i volju da mi pomognu oko "budženja". Tako da, je malo-pomalo, moj "jugo" je postao trkački automobil - kaže Nikola.

Isti ljudi prepoznali su u ovom momku veliku ljubav prema automobilima i vožnji i nagovorili ga da nastupi na jednoj od trka. Nije bilo mnogo razmišljanja koji će automobil voziti. Uz nekoliko dorada na trapu auta, crveni "jugić" je bio speman da "stane na crtu".

Nikola Alimpić sa ocem Nikola sa pokojnim ocem, Foto: Privatna arhiva

Slalom je prvi put da sam došao u zvanične trke. Vozio sam karting pre toga, ali zvanična priča je potpuno druga stvar. Prva trka je bila na Adi Huji i na nju sam otišao, ono što se kaže, bezveze. Jedan drugar mi je rekao: "Mali, ajde sedi, probaj. Lepo voziš, ide ti. Auto imaš delimično sređen, malo da ga doradimo i da odemo da vidimo da l' si ti za to". Pošto je slalom trenutno finansijski pristupačna disciplina za bavljenje u Srbiji, odlučio sam da okušam sreću. Bio sam najmlađi na trci i uzeo sam prvo mesto - ponostno priča Nikola, pokazujući svoj prvi osvojeni pehar

Uspesi su se zatim samo nizali. Osvojio je pehare na trkama slalom u Zrenjaninu, na Zlatiboru i pehar kao suvozač na reli trci. Kako kaže, ovo je samo početak njegove karijere.

Nikola Alimpić Nikola mašta da jednog dana postane šampion države, Foto: Nikola Tomić

- Sledeći cilj je da uzmem titulu u slalomu. Nakon toga bih se fokusirao da pređem na brdske trke, gde je potrebno dodatno dorađivati auto. A zatim, možda, krug i jednog dana, nadam, se titula šampiona države. Osim tog sna, maštam da jednog dana sednem u pravi trkački auto i da, eto, pokorim svet - kaže Nikola uz smeh, mada priznaje da svog "jugića" ne bi prodao ni za milione. 

Dok navlači rukavice i kacigu i seda za volan "juga", ovaj dvadesetogodišnjak se trudi da isprazni glavu od misli i usredsredi se samo na put ispred sebe. Ipak, kad stavi nogu na papučicu za gas, jedna rečenica mu se uvek pojavi na usnama:

"Tata, ovo je za tebe."

Kako izgleda Nikolin "jugić" i kakve poteze može da napravi s njim, pogledajte u videu na početku teksta. 

(Ivana Nedić/ivana.nedić@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA