≫ 

Ovo su prave "sanke" za odrasle ljubitelje zimskih čarolija

Pravi zimski roadster izmene je pretrpeo samo u podvozju, dok su motor, mehanika i elektonika ostale iste kao na svakom drugom 370Z

  • 0
Nissan 370Zki

Foto: YouTube/Autoblog

Za prave ljubitelje sankanja, one koji nikada ne odrastu i nikada ne odustaju od zimskih čarolija, Nissan je pre dve zime napravio savršenu zimsku "igračku".

Jedan primerak svog kultnog sportiste 370Z japanski proizvođač je pretvorio u sportskog guseničara koji guta smetove.

Predinje točkove su zamenile posebne skije, dok su za pogon ovih kabriolet motornih sanki zadužene široke gumene gusenice.

Ovaj pravi zimski roadster izmene je pretrpeo samo u podvozju, dok su motor, mehanika i elektonika ostale iste kao na svakom drugom 370Z.

Automobil, koji je dobio ime Nissan 370Zki, pokreće V6 motor zapremine 3,7 litara, čijih 332 konjske snage na gusenice prenosi automatski menjač sa sedam brzina.

Kurizitet je to da, pošto su napred nema točkova, već su skije pričvršćene za prednju osovinu, prednje kočnice nisu u funkciji. Zbog toga je potrebno dosta paženje prilikom kočenje, pošto bi naglo kočenje samo zadnje osovine izazvalo okretanje.

Nissan 370Zki

Foto: YouTube/Autoblog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA