≫ 

Nema tih smetova koji mogu da zaustave nabildovanu "Vespu na tri točka"

Vlasnik nešto starijeg Piaggio Ape kamioneta, svog ljubimca je "nabildovao" moćnim motorom od 675 kubika i njime se upustio u trku kroz Alpe

  • 0
Piaggio Ape, Vespa Printscreen: YouTube/MattyB727 - Car Videos

I danas ih često viđamo na ulici. Đubretari ih koriste za odnošenje manjih količina i manje kabastog smeća. Poznat je i kao "Vespa na tri točka"!

Čuveni kamionet Piaggio Ape provlači se uskim ulicama još od daleke 1948. godine. I dalje se proizvodi u nekoliko verzija i koristi širom sveta.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Francesco Guerrini (@francesco.guerrini.93) on

Vlasnik jednog nešto starijeg Ape modela je svog ljubimca prilagodio čak i za trke. Umesto tovarnog prostora, iza kabine je montirao moćni Triumph 675 Street Triple motor od 675 kubika, iz legendarnog britanskog motocikla, mnogo snažniji od originalnog (Ape kamioneti koriste male motore iz Vespa skutera, zapremina od 50, 125, 150 ili 175 kubika).

Sa, za takvu konstrukciju, neverovatnih 106 konjskih snaga na zadnjoj osovini, ovaj "nabildovani tricikl" se uključio u trku "Ledeni izazov 2020" (2020 Ice Challenge) u gradiću Livinju u italijanskim Alpima.

I naravano, pobrao je sve simpatrije publike!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Francesco Guerrini (@francesco.guerrini.93) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA