≫ 

Od "toplesa" do "betmobila": Bugatti prikazao tri svoja nikad viđena modela

"Ovo je priča koncept automobilima koji nikada nisu ugledali svetlost dana"

  • 0
Bugatti Foto: Bugatti

Kao i većina proizvođača automobila, jedan od najekskluzivnijih među njima, francuski Bugatti, razvijao je i razvija prototipove i eksperimentalne modele, koji predstavljaju demonstraciju budućih tehnologija i dizajna. Tri takva svoja koncept automobila Bugatti upravo odlučio da prikaže.

- Ovo je priča koncept automobilima koji nikada nisu ugledali svetlost dana. Ona pokazuje da su planovi za proizvodnju druge linije modela uvek postojali u Bugattiju, i to ne samo u slavnim 20-im i 30-godinama prošlog veka - rekli su iz Bugattija za CarScoops.

Tri upravo prikazana koncepta su: "toples" Bugatti Veyron Barchetta, savremena inkarnacija legende iz tridesetih godina prošlog veka (Type 57) - Bugatti Atlantic Concept i Bugatti W16 Coupe "Rembrandt", koji izgleda kao elegantinija verzija "betmobila".

Bugatti Veyron Barchetta

Model je dizajniran još 2008. godine na osnovi modela Veyron Grand Sport Vitesse. Neke njegove stilske karakteristike primenjene su kod modela Bugatti Divo, čija proizvodnja je planirana u ograničenoj seriji od 40 primeraka.

Bugatti Atlantic Concept

Koncept savremene verzije čuvenog Bugattija Type 57 Atlantic iz 1936. godine nastao je 2015. godine, kao jedna od mogućih karoserijskih verzija modela Chiron. Automobil je trebalo da pokreće tvin-turbo V8 motor, a bila je u planu i verzija sa električnim pogonom.

Bugatti W16 Coupe "Rembrandt"

"Rembrandt" je bio najambiciozniji koncept projekat među ova tri modela, koji je trebalo da predstavlja sam vrh Bugattijeve ponude. Karoseriju koja predstavlja kombinaciju dizajna modela Chiron i Veyron Barchetta trebalo je da pokreće poznati "monstrum" osmolitarski kvod-turbo W16 motor od 1.500 konjskih snaga.

Video: Ovo je najskuplji Ferari na svetu, cena da se smrzneš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA