≫ 

Lutke lete na sve strane: Ovaj ekstremni test na najbolji način pokazuje značaj vezivanja pojaseva

I pored toga što su se u vozilu nalazile samo lutke, ono što se sa njima dogodilo tokom testa - tera na ozbiljno razmišljanje...

  • 0
Ford Explorer Kreš test Printscreen: YouTube/zerofatalities

Ford je, sada već davne 1998. godine, sproveo testove svog modela Explorer druge generacije, želeći da pokaže u kojoj meri je karoserija tog velikog terenca zaista čvrsta i stabilna.

Kreš test je, međutim, izveden na nešto drugačiji način od onoga na šta smo obično navikli. Tako je, umesto simuliranja frontalnog ili bočnog sudara, simulirano okretanja vozila po uzdužnoj osi. U kabini su se nalazile lutke, koje su "glumile" vozača i putnike, i koje nisu bile vezane pojasevima za spasavanje.

Krajnji ishod testa je pokazao da je Ford Explorer jedan zaista robustan i izdržljiv terenac, a takođe je pokazao i koliko je značaj vezivanja sigurnosnih pojaseva tokom vožnje. I pored toga što su se u vozilu nalazile samo lutke, ono što se sa njima dogodilo tokom testa - tera na ozbiljno razmišljanje...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA