Dva električna "Hrvata" izašla na crtu na čuvenoj jugoslovenskoj moto stazi

Upoređivanjem različitih konfiguracija inženjeri su ispitivali koliko poboljšanja koja promena donosi i kako sve to utiče na iskustvo vozača u vožnji velikim brzinama

  • 0
Rimac C_Two Printscreen: YouTube/RimacAutomobili

U okviru testiranja prototipa novog modela supersportskog automobila Rimac C_Two, hrvatskog proizvođača Rimac Automobili, dva električna trkača nedavno su izvedena na najpoznatiju, nekada jugoslovnesku, danas hrvatsku, trkačku stazu Grobnik, nedaleko od Rijeke.

Svrha testiranja bila je da se "uživo" proveri kako svi sistemi u automobilima funkcionišu u realnim uslovima. Kod jednog od automobila fokus testranja bio je na vešanju, dok je kod drugoga isptivana aerodinamika.

Upoređivanjem različitih konfiguracija inženjeri su ispitivali koliko poboljšanja koja promena donosi i kako sve to utiče na iskustvo vozača u vožnji velikim brzinama.

Inače, automotodrom Grobnik je motociklistička staza izgrađena između 1977. i 1979. godine. Bila je domaćin Gran pri trka za Veliku nagradu Jadrana, dok danas uglavnom služi za treninge vozača i testiranje automobila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA