≫ 

Pronađena nikad viđena kolekcija od 300 egzotičnih automobila, najređi vredi 1.000.000 dolara

Kolekcija koja je počela da nastaje još tokom sedmadesetih stigla do broja od oko egzotičnih 300 automobila, kojima je vrednost sa godinama samo rasla

  • 2
Barn fajnd kolekcija Printscreen: YouTube/AMMO NYC

Pojama "barn find" (engl. pronađeno u štali) odnosi se na starije automobile koje su vlasnici ostavljali i čuvali u svojim šupama, štalama i ambarima. To su, najčešće, zaboravljeni automobili koje su vlasnici čuvali da bi ih u nekom trenutku restaurirali i vozili ili prodali.

Među njima raznih automobila, različitih godišta i stanja, mogu se naći i oni koji zahtevaju detalju restauraciju kao i oni koje je dovoljno oprati i zameniti im tečnosti. "Barn find" automobili poslednjih godina se veoma često mogu naći u ponudi brojnih aukcija.

Jedna takva kolekcija počela je da nastaje još tokom sedmadesetih godina prošlog veka i stigla do broja od oko 300 automobila. U njoj ima zaista egzoričnih primeraka koji su godima skupljali prašinu, dok im je za to vreme vrednost samo rasla.

Među automobilima koje je anonimni vlasnik godinama sakupljao dobar deo zauzimaju američki "muscle car" autombili. U kolekciji se nalazi i veliki broj Ferrarija, nekoliko Lamborghinija, kao retkih verzija Chevroleta Corvette i Camaro, i čuvenog Forda GT40. Neki od ovih automobila nigde nisu viđeni poslednjih 30, 40 godina.

Najređi i najegzotičniji primerak u celoj koleciji je Bizzarrini P538, italijanski supersportski automobil iz 1966. godine, izrađen u samo pet primeraka, za koji se pretpostavlja da bi mogao da dostigne cenu veću od milion dolara.

Bizzarrini P538 barn fajnd Printscreen: YouTube/AMMO NYC

Vlasnik, koje nije želeo da oda lokaciju na kojoj se njegova prepuna garaža nalazi, sada želi da proda svoju fenomenalnu kolekciju. A koliko ona može da vredi, možemo samo da nagađamo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA