Koliko savremena tehnologija štiti automobile: Lopovima je trebalo samo 2 minuta da ukradu novi BMW

Današnji lopovi gotovo da uopšte više i ne koriste šrafcigere, pajsere i ostale "lomilice"...

  • 13
Kradja automobila Printscreen: YouTube/Tomasz

Savremeni automobili krcati su brojnim elektronskim sistemima različite namene, među kojima su i oni koji četvorotočkaše štite od krađe. Međutim, dok su ti sistemi postajali sve napredniji i sofisticiraniji, ni lopovi nisu sedeli skrštenih ruku.

Današnji lopovi gotovo da uopšte više i ne koriste šrafcigere, pajsere i ostale "lomilice", već im je za to, u eri "daljinskih" ključeva, potreban uređaj nazvan relejna kutija. Tačnije dva takva aparata, jedan koji "hvata" signal daljinskog ključa vozila, i drugi na koji se taj signal prenosi i koji simulira novi ključ.

Kako to izgleda pokazuje nedavni primer iz Poljske, koji je snimila nadzorna kamera, gde je lopovima bilo potrebno tek nešto više od dva minuta da ukradu novi BMW M2.

Vlasnik je, na sopstvenu sreću, automobil opremio GPS lokatorom, pa policiji nije trebalo mnogo vremena da posle krađe njegov BMW pronađe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    17. april 2020 | 20:53

    Zato, samo ZEDER i ništa drugo!!!

  • Giks

    17. april 2020 | 22:58

    GPS lokator pa neka ga ukradu slobodno.

  • Nenad

    18. april 2020 | 01:22

    Mom drugu ukrali neku besnu mecku, a imao je lokator u njoj..nakon 8 sati od kradje,auto je lociran negde iznad Rusije. Znaci organizovano sa ljudima koji su na aerodromu,auto se ukrade i pravac u avion za istocne zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA