≫ 

Šta radiš kada drvo padne i prepolovi ti pikap? Ništa, daš gas i teraš dalje!

Po njemu je čak i jedan rat dobio ime, a kultna emisija Top Gear pokušavala je da ga "ubije" na najrazličitije moguće načine...

  • 1
Toyota Spljoštena Printscreen: YouTube/ViralHog

Toyotini pikapovi i terenci poznati su po svojoj legendarnoj izdržljivosti, kako samih automobila tako i motora koji ih pokreću. O tome svedoči i činjenica da je čak i rat između Čada i Libije nazvan "Tojota rat" (Toyota War), zbog toga što je vojska Čada koristila Toyotine Hilux pikapove i terence Land Cruiser u velikom broju.

Hilux je legendarnim učinila njegova sposobnost da se iščupa iz svake gotovo nemoguće situacije, bilo da su i pitanju veliki usponi, klizavo i meko blato ili šljaka, dubok sneg ili neka druga naizgled bezizlazna situacija.

Ako vam sve ovo ne zvuči dovoljno uverljivo, možda ovaj snimak sa Tajlanda hoće. Vozač jedne Toyote Hilux snimljen je u saobraćaju u skoro potpuno uništenom kamionetu, za koga je pravo čudo kako je uopšte u voznom stanju.

Na osnovu toga kako izgleda, moglo bi se pretpostaviti da je na vozilo palo neko veliko stablo koja ga je skoro "prepolovilo". Iako je oštećenje dosta poremetilo geometriju vozila, nije ga sprečilo da i dalje ide kao da mu se ništa nije dogodilo.

Inače, kada je neuništivost ovih automobila u pitanju, ljubitelji kultne BBC-jeve emisije Top Gear verovatno će se setiti šta je sve, pre desetak godina, njen nekadašnji voditeljski trojac Klarkson - Hamond - Mej radio jednoj istoj takvoj Toyoti u pokušaju da je "ubije", pa je ona na kraju ipak uspela da preživi "silnu torturu" i da na kraju ipak upali.

Video: Stablo palo na autobus sa putnicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĐoLe

    28. maj 2020 | 14:00

    Imao sam prilike da vozim ovo čudo kao službeni auto u jednoj građevinskoj firmi u Švabiji. I to dve različite generacije Hilux-a. Auto je neverovatan! Jedan od najspospobnijih terenaca na svetu uz G klasu i Ladu Nivu. A sećam se i tog Top spida, kada su ga potpuno urnisali a motor o dalje pali... Neverovatan auto!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA