Sergej i njegova devojka napravili kuću na motociklu i krenuli u svoju zimsku avanturu

"Mala kuća - veliki život!"

  • 1

Veliki zaljubljenici u putovanja, 23-godišnji Sergej Ilčenko i njegova devojka Darija Černjavskaja, za manje od 60 dana pretvorili su kineski motocikl u kuću na točkovima da bi krenuli na put od grada Kungura do Crnog mora.

- Zajedno smo proučavali temu kuća na točkovima, gledali i pratili druge auto putnike. Zaista nam se svidelo njihovo iskustvo i odlučili smo da ga isprobamo, rekao je Sergej.

Budući da Sergej ima samo vozačku dozvolu za motocikl, par je morao dotano da se angažuje oko vozačke isprave.

- Za osnovu smo uzeli karoseriju kineskog teretnog tricikla. Dizajnirali smo i izgradili živi modul sa ramom od drveta, koji je potom izolovan penplekom, obložen šperpločom, kitiran, brušen i obojen. Ostavili smo panorama krov, kako bismo imali mogućnost iz svog doma da gledamo zvezde. Za bolji pregled puta, na modul su ugrađena bočna ogledala kamiona Kamaz.

Na samom početku puta imali su problem sa gumom, koja je pukla, a potom su nadomak Rostova imali problem sa vratilom propelera. U Sočiju su prednje kočione pločice otkazale, ali su i pored toga stigli na svoje odredište.

Uprkos poteškoćama, mladi par uživa u nomadskom životu, uživaju u prirodi Krasnodarskog kraja i planiraju da ostanu na moru tokom cele zime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA