Penje se "uz masnu banderu": Šta sve može kultni ruski terenac?

Uz legendarnu Mercedesovu G klasu, Niva je jedan od retkih automobila koji bez prekida proizvode više od četiri decenije

  • 21
Lada Niva Šumaher Printscreen: Instagram/ralfschumacher_rsc

Kultna Lada Niva, koja danas nosi ime Lada 4X4, jedan je od retkih automobila, uz takođe legendarnu Mercedesovu G klasu, koji se u skoro neizmenjenom obliku proizvodi pune 43 godine.

Mali robusni džip, koga neki nazivaju i prvim SUV automobilom u istoriji, zbog sve strožih propisa o emisijama izduvnih gasova, polako nestaje sa tržišta sve većeg broja evropskih država.

Ipak, taj "nedostatak" nipošto ne umanjuje kvalitete tog terenaca, sposobnog da se izvuče iz najdubljeg blata i da se popne "uz masnu banderu". Koliko je to zaista tako i za šta je sve Niva sposobna pogledajte u videu ispod!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gall

    5. decembar 2020 | 08:45

    Za razliku od ovih nasminkanih koji nemogu da krenu iz mesta kada se krava pomokri ispred njih ovo je zver za njih,,pravi suroovi terenac sa kojim se moze bez razmisljanja kud god se pozeli! Jeste neudoban,ali ne ostavlja nigde!!!!Ko je nije vozio po terenu za sta je i namenjena,nemoj da nalupava komentare,zamolio bih,nije ovo gradski terenac!!!!!

  • Prle

    5. decembar 2020 | 10:31

    Pravi terenec mehanicki reduktor i blokada govore sve bez premca za te pare i naravno kome nije stalo do sminke i zavrsne obrade ima boljih ali su neuporedivo i skuplji.

  • Gall

    5. decembar 2020 | 08:50

    99,9posto vlasnika terenaca ne bi smelo da podje na ovakav blatnjavi teren tu izuzimam G klasu,lend rover,suzuki samuraj,resto samo nosi ime!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA