Ovim Poršeom Maradona je sa 180 na sat "proleteo" kroz crveno svetlo, što mu sada dosta podiže cenu

Retki sportski automobil, koji se sada prodaje na aukciji, Dijego je kupio dok je u Španiji igrao za Sevilju...

  • 1

Luksuzni automobil fudbalske legende Dijega Maradone uskoro će biti stavljen na čuvenu aukciju kuće Bonhams, koja će ove godine, iz poznatih razloga, biti održana onlajn. Porsche Carrera 964, jedan od samo 1.200 proizvedenih primeraka iz te serije, Maradoni je isporučen kao nov, direktno iz fabrike.

Slavni Argentinac ga je kupio ga je dok je igrao u Španiji za FK Sevilju. Gregori Tuitens, predstavnik kompanije Bonhams je ispričao jednu anegdotu u vezi sa ovim automobilom:

- Policija je Dijega u ovom automobilu zaustavila u centru Sevilje, jer je brzinom od 180 km/h prošao kroz crveno svetlo!

Aukcija će biti održana od 3. do 10. marta, a čelnici kompanije Bonhans očekuju da privuku kolekcionare skupih automobila iz celog sveta.

- Vrednost poršea je procenjena na između 150.000 do 200.000 evra, ali s obzirom na veliko interesovanje verujemo da ćemo dobiti i više - objašnjava Tuitens.

Inače, Bonhamas je jedna od najstarijih i vodećih svetskih aukcijskih kuća, sa sedištem u Velikoj Britaniji i predstavništvima u 25 zemalja sveta. Osim retkih i ekskluzivnih automobila, bavi se i prodajom vrednih slika, knjiga i drugih umetničkih dela.

Kako izgleda ovaj luksuzni automobil, pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Vozili su ih svetski lideri, a jedan od njih bio je i u legendarnom filmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    1. mart 2021 | 19:58

    Хаха Које су ово глупости,,, то му подиже цјену што је један наркоман прошао криз црвено ,, свака част као фудбалеру!!! Зато и јесмо ту гдје смо,,, дјеца нам умиру по цјелом свјету!!!!а они се башкаре !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA