≫ 

Nekada je bilo kul imati "buljav" auto

Skriveni farovi su bili prisutni još na nekim predratnim modelima, ali su svoju "najveću slavu" doživeli na sportskim automobilima između '60-ih i kasnih '80-ih godina prošlog veka

  • 0

Nekada su kostruktori automobila, izgleda, bili smeliji, pa su se češće usuđivali da na novim modelima ponude nova rešenje, ne znajući ni sami da li će se to svideti kupicma. Ipak, takva rešanja bi uspevala da nađu svoj put do kupaca, pa čak i da postanu trend.

Skriveni farovi ili farovi "na uvlačenje" bili su prisutni na pojedinim modelima još '30-ih i '40-ih godina prošlog veka, ali su svoju "najveću slavu" doživeli na sportskim automobilima između '60-ih i kasnih '80-ih godina, kakvi su bili modeli nekoliko generacija Chevroletove Corvette.

Takvi farovi, međutim, nisu uvek bili rezervisni samo za "sportiste", već su se mogli naći i na porodičnim sedanima, kakva je je čuvena Mazada 323F sa početka '90-ih. Iako nisu potpuno nestali, farovi "na uvlačenje" danas su retkost na novijim modelima velikih serija.

Video: Spaček, legendarno ružno pače koga je voleo ceo svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA