Ova opaka Honda sa 200 "konja" je ubedljivo najbrža kosilica na svetu

Honda Mean Mower V2 je samo teška 69 kilograma, a razvija 200 "konja", pa joj je odnos mase i snage bolji nego kod jednog Bugattija Chiron

  • 2
Honda kosilica

Foto: Honda

Honda Mean Mower V2 zlatnim slovima se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao najbrža kosilica na svetu. Crvena "bomba u kutuji šibica" uspela je da postigne maksimalnu brzinu od neverovartnih - 243 kilometara na sat!

"Opaka kosilica" je, pre nego što je izašala na stazu, dobila četvorocilindarski motor od jednog litra zapremine, pozajmljen iz motocikla Honda CBR1000RR Fireblade, koji joj je doneo više nego impresivne perfirmanse - 200 "konja" pri 13.000 obrtaja u minutu! To je čak duplo više od standarde kosilice tog tipa.

Uz to, Honda Mean Mower V2 je samo teška 69,1 kilogram, pa joj je odnos mase i snage bolji nego kod jednog Bugattija Chiron. Za volanom te zaista "opake"  mašine našla se britanska sportska i egzibiciona vozačica Džesika Hokins, a rekord je postignut u leto 2019. godine u okolini Drezdena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    9. septembar 2021 | 02:32

    The power of dreams....HONDA je BOG BOGOVA..🇯🇵🇯🇵🇯🇵

  • brka

    9. septembar 2021 | 05:58

    Zelenilo Beograd pod hitno da kupi jednu ovakvu kosacicu, pokosi svu travu u Bg za sat vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA