≫ 

Za nauk svima koji nepropisno prelaze prugu: "Ležeća rampa" mu spasila život u poslednjem sekundu

Neko je našao sebi za shodno da na sopstvenu odgovornost obiđe spuštenu rampu pred prugom

  • 7

Koliko god mislili da voza nema na vidiku i da vam par sekundi prelaska preko pruge ne pravi veliki problem, grdno se varate.

Upravo zbog vozača takvog stava postoje "ležeće rampe" da spreče fatalni ishod.

Sigurnosne kamere snimile su jednog vozača koji se nameračio da pošto-poto zaobiđe spuštenu rampu prelaskom u durug traku. Međutim, tik ispred pruge je naleteo na drugu liniju odbrane. Iskočila je rampa postavljena u ravni kolovoza, skrivena pod snegom. Frapirani vozač je udario u rampu i potom se vratio u rikverc.

Posledice udarca odrazile su se momentalno na vozilo koje je počelo da se puši. Dok je vozač pregledao kolika je šteta naneta, voz je istovremeno protutnjao pri maksimalnoj brzini.

Po mraku i ciči zimi bi automobilu sigurno bilo potrebno više vremena da pređe prugu. Dovoljno da se farovi voza vide u panično neposrednoj blizini. Jeste da je nastao ozbiljan kvar, ali je vozač ostao živ i zdrav.

Čitavu scenu na pruzi pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    21. januar 2022 | 21:09

    U poslednjem sekundu posle minut..

  • Dusan

    21. januar 2022 | 22:22

    Ne opravdavam postupak vozaca ali voz je naisao bas brzo posle par minuta i toliko velikom brzinom da sve vagone mozes da izbrojis.Pisite malo istinu i onako kako je zaista bilo

  • Dr

    22. januar 2022 | 20:40

    Svi vi koji obilazite spuštene rampe treba kazniti trajnim oduzimanjem dozvole i vozila pa se zezajte na račun vozova,sve savesni vozači u pm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA