Trenerski fijasko trese CS:GO scenu

Nakon istrage, trideset sedam CS:GO trenera dobilo zabrane učešća.

  • 1
csgo Foto: Valve

Komisija za integriter esporta (ESIC) je izdala sankcije protiv 37 trenera koji su koristili posmatrački bag u CS:GO igri. Ova istraga će sigurno dobro prodrmati čitavu scenu. Organizacija ESL je već objavila nekoliko zabrana početkom meseca, a posle istrage Mičala Slovinskog postojao je osećaj da će još mnogo toga uslediti.

Greška prilikom posmatranja meča je omogućila, u ovom slučaju trenerima, da u određenim delovima mape imaju pogled iz ptičje perspektive i tako steknu prednost u odnosu na drugi tim. ESIC je pokrenuo istragu 4. septembra i danas je objavio prve nalaze. Trenerima je zabranjeno učešće na svim zvaničnim turnirima u različitom trajanju. Zabrane se kreću od 3 meseca do 36 meseci za najteže slučajeve.

Isključeni su brojni treneri istaknutih profesionalnih timova, uključujući bivšeg trenera FaZe Clan, Roberta 'RobbaN' Dalstroma, trenere Furia-e Nikolasa 'guerri' Nogeiru, NiP Faruk 'pita' Pita i bivši treneri Na'Vi Sergej 'starix' Išuk i Andrej 'Andi' Prokhorov. Neke malverzacije datiraju još iz 2016. godine, što svedoči o posvećenosti ESIC i Slovinskog prilikom temeljnog pregleda materijala. Očekivalo se da će istraga trajati oko osam meseci ali kako organizacija objašnjava, nove tehnike i predan rad su ubrzali proces.

U ovom trenutku je pregledano samo 20% ukupnog video materijala, ali ESIC navodi da ovih 20% obuhvata najozbiljnije slučajeve kršenja pravila. Sledeći izveštaj bi trebao da izađe u oktobru kada će biti okončana istraga.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA