≫ 

Srpski CS:GO trener YNk nije zadovoljan odlukama pojedinih organizacija

U jeku CS:GO skandala, trener Faze Clana, Janko ''YNk'' Paunović, je okarakterisao postupke određenih organizacija kao ''smešne''.

  • 0

Foto: Valve/CSGO

Prethodnih dana imali smo priliku da saznamo detalje skandala koji trese profesionalnu CS:GO scenu. Čak 37 profesionalnih trenera je sankcionisano jer se veruje da su koristili grešku u igri prilikom posmatranja mečeva. Ova greška je omogućila trenerima da u određenim delovima mape imaju kompletan pregled bojnog polja prilikom posmatranja partija njihovog tima, i na taj način obezbede nezasluženu prednost svojim igračima. Neke organizacije su odlučile da tim trenerima uruče otkaz, dok se većina opredelila  da ih zadrži u organizaciji, ali na poziciji analitičara.

Malo je reći da se ova odluka nije baš svidela CS:GO treneru Janku ''YNk'' Paunoviću. On smatra da oni koji su dobili zabranu moraju da je odsluže dalje od takmičarske scene, a onda mogu da razmišljaju o povratku i prilici da se iskupe. Srbin je skrenuo posebnu pažnju na organizacije Heroic i ENCE jer su njihovi treneri Twista i HUNDEN bili ogromni faktori koji su uticali na uspeh tima. Janko tvrdi da nema ništa protiv trenera lično ali da veruje da su njihovi postupci ukaljali ugled čitave scene i trenerske profesije.

 

Suspendovani treneri zvanično mogu da nastave sa radom u svojim timovima, ali ne mogu da komuniciraju da ekipom 15 minuta pre početka meča pa sve dok se on ne završi. Ne mogu ni fizički da budu prisutni u istom vremenskom periodu, ne smeju da budu na istom serveru na kom se meč igra i ne mogu da učestvuju u procesu glasanja.

 

Istragu su pokrenuli ESIC (Komisija za integritet esporta) i organizatori turnira, ali Valve se još nije oglasio povodom ovih događaja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA