Najveći transfer u istoriji esporta? - Cloud9 doveo Es3taga

Da li je Cloud9 napravio dobar posao?

  • 1
Foto: Valve/CSGO

Kao iz vedra neba se jutros pojavila vest da je Astralis prodalo Cloud9-u Patrika ''Es3tag'' Hansena. Niko nije predvideo da jedan ovakav transfer može da se ostvari, da bi samo par sati kasnije stigla informacija da bi ovo mogao da bude najveći transfer u istoriji Esporta.

Danac je za Astralis potpisao još u martu ove godine, ali bi tek počeo da igra za njih u julu kada mu je i zvanično istekao ugovor sa Heroikom. Iako se nije mnogo zadržao u danskoj ekipi, uspeo je da dokaže svoje kvalitete i da bude jedan od najzaslužnijih za to što je Astralis osvojio ESL Pro Ligu i što se vratio na prvo mesto svetske rang lsite. Mnogi su očekivali da će nastaviti da se bori za svoje mesto u postavi, ipak, Xyp9x je najavio da je spreman da se vrati, a Es3tag je shvatio da ipak ne želi da sedi na klupi, zbog čega je bez previše razmišljanja prihvatio ponudu američke organizacije.

Ubrzo nakon što je finaliziran ovaj trasnfer, pojavile su se informacije da bi ovo mogao da bude najveći transfer u istoriji esporta. Iako još uvek nije potvrđeni, govori se o tome da je Danac potpisao ugovor vredan 2,100,000 dolara.

”Osvojio sam svoji prvi trofej i mnogo volim da radim sa ovim momcima. U poslednjih 6 meseci sam mnogo napredovao, kao igrač i kao osoba i mnogo toga dugujem ovoj organizaciji. Ipak, Cloud9 mi je ponudio nešto što sam ozbiljno morao da razmotrim. Dopada mi se projekat i verujem da ćemo biti na vrhu u narednim godinama. Žao mi je što napuštam Astralis, ali sam veoma uzbuđen što ću dobiti priliku da predstavljam Clouid9”, izjavio je Patrik.

Kao neko ko je dosta pratio ovog igrača, znam da se radi o vrhusnkom talentu, ali nikada ne bih očekivao da će on postati najskuplji igrač svih vremena, naročito kada se govori o momku koji nikada ranije nije bio ni među dvadeset najboljih u godini. U svakom slučaju Cloud9 je stvroio jednu mućnu petorku i jedva čekam da ih vidim u akciji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • juiceMotka

    17. oktobar 2020 | 09:58

    Tranfer je kosta negde oko 500k evra, tako da nije najveci u istoriji sigurno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA