Još jedan veliki CS:GO talenat prelazi na Valorant

Kako saopštavaju mediji iz Finske, jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, Elias ”Jamppi” Olkonen neće biti deo novog Ence sastava, pošto razmatra opciju da pređe na Valorant.

  • 0
Foto: Riot Games/Valorant

Jamppi je u 2019. godini spadao među najtalentovanije igrače na svetu, zbog čega je bio na korak do potpisa za OG, što je palo u vodu kada su saznali da na svom Steam nalogu ima VAC ban, koji bi ga sprečio da učestvuje na Major turnirima. Iako se radi o banu koji je dobio za korišćenje čitova kao trinaestogodišnjak, a ne kao neko ko je varao tokom profesionalnih mečeva, Valve ne žele da oprosti mladom fincu.

Nekada je cela CS:GO zajednica pružila podršku bivšem IBP sastavu, koji su takođe suspendovani, pa Valve nije popustio, ali se sada radi o maloletnom licu, tako da je veoma tužno što neće dobiti priliku da dokaže šta zapravo ume.

Pored te zabrane, Ence je pružio priliku Jamppi-u da se takmiči na visokom nivou, ali nažalost, ta saradnja nije najbolje prošla, pošto je ceo sastav pružao dosta loše partije u poslednjih 12 meseci. Sada kada deluje kao da ne postoje šanse da mu Valve dozvoli da učestvuje na najvećim turnirima, ovaj devetnaestogodišnjak ima želju da pređe na Valorant, gde ne bi imao problema da učestvuje na najvećim turnirima.

Što se Ence-a tiče, oni bi zadržali samo dva igrača iz prethodne godine, pošto je Sergej već neko vreme na klupi, jer je odlučio da započne vojni rok, koji je obavezan u Finskoj. Spekuliše se da će u narednim danima pokušati da dovedu Snappi-a, SADDYX-a i TMB-a, što bi po meni bila znatno slabija postava nego prethodne godine

Slučaj sa Jamppi-jem je po meni veliki udarac, ne samo za Ence, već i za CS:GO scenu, koja bi ostala bez jednog talentovanog igrača. Ipak, smatram da pravi ispravan potez u svojoj karijeri ukoliko pređe na Valorant, gde bi vrlo uskoro mogao da postane prava zvezda i želim mu puno sreće u tome.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA