≫ 

Onlajn CS:GO turnir oborio rekord gledanosti

Ova statistika važi samo za onlajn Counter Strike turnire.

  • 0
counter-strike-csgo-2 Foto: Valve/Counter Strike:Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive je esport koji je oduvek imao ogromnu gledanost. Od kada nas je pandemija stavila u globalni lokdaun, skoro svi esports turniri su prebačeni u onlajn format, ali još uvek ne zaostaju u gledanosti. Tako je finalni dan BLAST Premier Global Final turnira nekoliko puta oborio rekord gledanosti za onlajn CS:GO događaje.

Rekord je prvobitno postavljen tokom ESL Pro League Season 12 Europe turnira, kada je finalni okršaj Na'Vi i Astralisa pratilo 568,406 gledalaca. Prema stranici za statističke analize, Esports Charts, ovaj rekord je oboren tokom BLAST Premier Global Final turnira, kada je duel između ekipa Na'Vi i Team Vitality gledalo čak 687,691 navijača!

Veliko finale nije mnogo zaostajalo. Na'Vi i njihovu prvu pobedu u 2021. godini je pratilo 645,853 gledalaca. Drugi dueli koji su bili izuzetno popularni kod navijača su bili između ekipa Na'Vi i Team Liquid, koji su u dva navrata sakupili 569,159 i 592,089 pregleda.

Iako su ovo zaista impresivne brojke, treba imati na umu da nisu ni blizu nekih LAN događaja, kao što je ELEAGUE Boston Major iz 2018. godine. Veliko finale između timova Cloud9 i FaZe Clana je tada pratilo čak 1,329,096 gledalaca!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA