Heroic nadigrao Gambit u epskom finalu ESL Pro Lige

U jednom epskom finalu ESL Pro Lige, Heroic je uspeo da nadigra Gambit nakon 5 odigranih mapa i na taj način osvoji treći veliki trofej u poslednjih 12 meseci.

  • 0

Foto: ESL

U 2020. godini mnogi su sumnjali u ovu ekipu, ali su pobedama na ESL One Cologne i Dreamhack Open turnirima dokazali da više niko ne sme da ih potceni. Ipak, njihovi rezultati su tokom zime opali, zbog čega su se odlučili da promene dva igrača, kako bi mogli da naprave korak napred. Ljudi su bili skeptični povodom takvog poteza, ali su oni već na svom prvom velikom turniru još jednom dokazali da su fantastična ekipa, koja zaslužuje da bude u samom vrhu.

Već posle prve mape smo znali da je pred nama jedno uzbudljivo finale. Igrao se Inferno na kojem je Gambit imao vodstvo od 12-4, što im nije bilo dovoljno da povedu. Heroic je odigrao sjajnu CT stranu da bi na kraju spasili jedan meč poen, kako bi obezbedili produžetke. Taj momentum su odlično iskoristili u nastavku, pa su sa 19-17 poveli u ovom okršaju.

Zatim je usledio Vertigo, na kojem se ruska ekipa poigrala sa svojim protivnicima. Ponovo su imali odličan start, ali ovoga puta nisu dozvolili Cadian-u i njegovoj ekipi da se vrate u meč, zbog čega su sa 16-3 izjednačili rezultat.

 

Treća mapa je bio Train, a kao i u prva dva navrata, Gambit bolje otvara mapu i osvaja prvo poluvreme rezultatom 10-5. Danci ponovo nisu odustali i sjajnom igrom na defanzivnoj CT strani uspevaju da obezbede produžetke. Ekipe su bile toliko izjednačene, da je tek nakon četvrtog produžetka Heroic uspeo da dođe do pobede i pored toga što je Sh1ro napravio 50 fragova.

Tek na četvrtoj mapi dobijamo izjednačeno prvo poluvreme. Ipak, kao i na prve tri, Gambit izlazi kao pobednik sa 8-7. Iako je Heroic tada preokrenuo situaciji povevši sa 10-9, to je bilo sve što su uradili, pošto su Hobbit i njegovi momci sa 7 vezanih rundi obezbedili petu i odlučujuću mapu.

Poslednja mapa je bio Mirage, a nakon fantastičnih 13-2 u prvom poluvremenu, Heroic je bio veoma blizu prvog trofeja u 2021. godini. Gambit se nije predao, osvojili su 4 runde i delovalo je kao da možda mogu da se bore, ali je onda usledio jedan od najboljih poteza koje smo videli u istoriji CS:GO-a. Cadian je ostao sam sa pištoljem protiv četvorice protivnika i u jednog gotovo bezizlaznoj situaciji je uspeo da napravi čudo i da donese svojoj ekipi pobedi. Snimak možete pogledati u prilogu ispod.

 

 

Ovakvi potezi se retko viđaju, zbog čega se mnogi fanovi nadaju da će Valve da napravi novi grafit posvećen ovom potezu. Ovom pobedom su Danci osvojili prvu nagradu koja iznosi $200,000, a već danas možemo da očekujemo da će se vratiti među 5 najboljih ekipa na svetskoj rang listi. Što se Gambita tiče, oni nastavljaju da igraju na vrhunskom nivou i pored ovog poraza, a kao uteha će im biti MVP nagrada koju je osvojio sjajni Ax1le.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA