Hakeri mogu preko pozivnice za igranje CS:GO-a da pristupe vašem kompjuteru

Oprezno prihvatajte pozive u CS:GO partije na Steam-u, ako ne planirate da vam hakeri preturaju po kompjuteru.

  • 0
anonymous, anonimusi hakeri, Foto: Pixabay

Jedan radoznali istraživač je otkrio manu koja omogućava hakerima da provale u kompjuter preko poziva za igranje pucačine CS:GO. Bag se nalazi u samom endžinu igre i može da olakša sajber kriminalcima pristup vašem kompjuteru. O grešci je ove nedelje izveštavao Vice vebsajt, a prvi je primetio haker pod imenom Florian, koji je student za informacione bezbednosti.

Greška u endžinu je ispravljena u ostalim igrama, ali je i dalje prisutna u CS:GO-u, a Valve je obavešten o ovom problemu juna 2019. godine prema Florianu, koji je poslao njegovo otkriće preko HackerOne platforme za otkrivanje bagova. Iako je Valve ocenio problem kao ''kritičan'', od tada se ništa nije radilo na njegovom rešavanju.

U nastavku možete pogledati video koji prikazuje kako izgleda proces hakovanja, koji je u 80% slučajeva uspešan, a pored ovog, grupa Secret Club, koja se bavi istraživanjem ranjivosti programa, je našla još problema, ali Valve nije dao komentar da li će uraditi nešto povodom njih.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA