Svako takmičenje može biti stresno: Esports psiholozi otvaraju novi program za CS:GO profesionalce

Profesionalni esportisti se često mogu naći u vrlo stresnim situacijama

  • 0
counter-strike-csgo-2

Foto: Valve/Counter Strike:Global Offensive

Asocijacija profesionalnih Counter Strike igrača (CSPPA) i dansko onlajn udruženje kliničkih psihologa We.Care, osnivaju prvi program za pomoć i podršku profesionalnim CS:GO igračima i esportistima uopšte.

CSPPA je objavio da je program kreiran sa ciljem da se pomogne igračima koji pokazuju izražene simptome stresa. Prošle godine, neki od najboljih CS:GO igrača kao što su Lukas ''gla1ve'' Rosander, Andreas ''Xyp9x'' Hojslet i Olof ''olofmaister'' Kajbjer, su otišli na privremenu pauzu zbog neizdrživog mentalnog stresa. Novoosnovano partnerstvo će pružiti uslugu profesionalnih kliničkih psihologa, koji će u svakom trenutku biti na raspolaganju članovima CSPPA, putem video poziva ili poruke.

 

CS:GO igrači su konstantno izloženi pritisku i mentalnom stresu. Igrači su često prezauzeti zbog konstantnih turnira i priprema, dok negativni komentari čitave zajednice umeju da uključe dodatan pritisak. Ovaj program je zato dizajniran da bude vrlo fleksibilan, tako da će igrači uvek moći da izaberu kada žele da popričaju sa svojim psihologom.

We.Care psiholozi su specijalizovani za rad sa mnogim vrhunskim tradicionalnim sportistima. Ovo iskustvo će se preneti i na esports, u ovom slučaju CS:GO, koji nije mnogo drugačiji od tradicionalnog sporta kada je reč o mentalitetu igrača.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA