Da li će Major u Stokholmu zadesiti ista sudbina kao i TI?

Početkom nedelje nas je Valve obavestio da postoji velika šansa da se Dota 2 International premesti iz Stokholma zbog novonastalih problema oko pandemije korona virusa, koji bi mogli da spreče igrače da doputuju u glavni grad švedske. Pošto bi CS:GO Major trebao da se održi u istom gradu, postavlja se pitanje da li će ovaj turnir zadesiti ista sudbina?

  • 0
Foto: PGLEsports

Kako stoje stvari za sada, glavni organizator turnira, PGL, kao ni Valve se još uvek nisu oglasili, zbog čega ne bi trebalo da bude ikakvih promena.

Planovi za održavanje Counter-Strike Major-a na jesen u Stokholmu još uvek nisu promenjeni, saopštava HLTV. Dovođenje ovog turnira u švedsku prestonicu ostaje prioritet za PGL, koji je u prošlosti bio domaćin nekoliko CS:GO događaja, uključujući Major u Krakovu 2017. godine.

Valve je u ponedeljak uveče otkrio da postoji velika šansa da se TI preseli nakon što je Švedska sportska federacija izglasala da esport ne bude prihvaćen u organizaciju. Zahtev Dota developera da se turnir prekvalifikuje u elitni sportski događaj je naknadno dobio švedski ministar unutrašnjih poslova.

Bez zvaničnog priznanja švedskih vlasti, svako ko traži vizu za ulazak u Švedsku, “uključujući igrače, talente i osoblje”, će verovatno biti uskraćen zbog međunarodnih ograničenja putovanja koja su postavljena usred pandemije virusa Covid-19.

PGL Major bi trebao da se održi u oktobru, što bi bio prvi CS:GO turnir ovakvog formata još od 2019. godine. Pošto bi to mogao da bude prvi pravi Lan turnir od početka pandemije, važno je da se ne pojave dodatni problemi i da se pronađe lokacija na koju bi svi igrači bez problema mogli da doputuju. Ukoliko Švedska nije takvo mesto, važno je da se nađe novo odrediše što pre moguće, jer odlaganje ovakvog turnira ne bi smelo da se ponovi.

Nagradni fond na ovom turniru bi bio rekordan za CS:GO kao esport, a nakon što smo ostali bez Rio Majora prošle godine, nadamo se da PGL neće predugo čekati odluku švedske vlade. Da li smatrate da će PGL uspeti da zadrži lokaciju ili će ovaj turnir zadesiti ista sudbina kao i TI?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA