Komesar za finansije Stokholma bori se za održavanje bitnog CS:GO turnira

Švedska je već ostala bez jednog od najvećih esports turnira, ali komesar ne želi da ista sudbina zadesi i CS:GO Mejdžor turnir.

  • 0
counter-strike-csgo-2 Foto: Valve/Counter Strike:Global Offensive

Restrikcije koje su došle sa pandemijom su pomerile većinu esports turnira online, a i mnogi razvojni studiji su primorani da odlože izlazak igara. Mnogi su i dalje rezervisani povodom organizovanja uživo događaja, iako su tradicionalna sportska takmičenja uveliko otvorila vrata gledaocima.

Ana Jerlmir je opštinski komesar za finansije Stokholma i odlučila je da pošalje pismo vladi u kojem je objasnila važnost CS:GO turnira i esportsa za zemlju. Pismo započinje izjavom da će vlada pogrešiti ako odluči da odustane od CS:GO turnira PGL Major Stockholm 2021, kao što je to uradila sa Dota The International-om, koji je pre dve nedelje premešten u Bukurešt. Komesar ukazuje na pozitivne efekte koje turnir može da ima, kao što su povećani prihodi za hotele, restorane, biznise i bogatu švedsku kulturu. Takođe je i svesna koliko je važno da se primenjuju ograničenja zbog pandemije, ali iovako će većina prisutnih biti makar jednom vakcinisana.

Jerlmir je završila sa izjavom, da bi organizovanje turnira u Švedskoj poslalo poruku čitavom svetu da je ova zemlja dom za esports, a ona se obratila i domaćim esports organizacijama i uverila ih da će učiniti sve da se PGL Major Stockholm 2021 održi u njihovoj zemlji. Takmičenje bi trebalo da krene 23. oktobra, i videćemo da li će komesar uspeti da dobije ovu bitku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA