Fnatic se oprašta od legende – odlazi JW

Fnatic je danas potvrdio da Jesper ”JW” Veksel više neće biti deo njihovog CS:GO sastava, čime su stavili tačku na osmogodišnju saradnju sa jednim od najpoznatijih Counter Strike imena svih vremena.

  • 0
Printskrin: Fnatic.com

JW je svoj prvi meč za Fnatic odigrao još davne 2013. godine, a ne računajući par meseci koje je proveo u Godsentu, bio je njihov član sve do danas. Osvojio je dva Major turnira, Dreamhack Winter 2013. godine i ESL One Katowice 2015. godine, nekoliko IEM šampionata, kao i Dreamhack Masters u Malmeu 2019. godine.

Fnatic je već neko vreme samo senka one ekipe koja je harala svetom od 2014-2015. godine. Iako nikada nisu ponovili uspeh iz tih godina, uvek su bili u samom vrhu i nije moglo da se desi da se organizuje jedan veliki turnir, a da se oni ne nađu na listi učesnika. Nažalost, dolaskom pandemije i početkom online sezone, njihova igra je počela da stagnira, a 2021. godine su kompletno ispali sa vrha, što je veliki udarac za organizaciju kao što je Fnatic. Promene su bile neophodne, a samo par dana nakon što je otišao Golden, odlazi i JW.

”Nakon 6 nedelja detaljnog razmatranja, doneli smo odluku da Jesepra prebacimo na klupu. Dugo smo razmišljali o tome kakvu rutu želimo da uzmemo, ali smo se na kraju odlučili da Fnatic postane internacionalna postava. Veoma am ponosan na to koliko je JW napredovao kao osoba i nije nam lako što smo napravili ovu odluku, ali je timu potrebna rekonstrukcija”, izjavio je Andreas Samuelson, trener CS:GO ekipe.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA