PGL potvrdio da će se CS:GO Major održati u Stokholmu

Nakon višemesečnih pregovora sa švedskom vladom, PGL je konačno potvrdio da će Stokholm narednog meseca ugostiti najbolje CS:GO igrače kao što je bilo i prvobitno planirano!

  • 0
Foto: PGLEsports

Možda je glavni grad Švedske ostao bez Dota 2 Internationala, ali se zato PGL potrudio da ista sudbina ne zadesi i CS:GO Major. Švedska je dugo odbijala da prihvati Major kao sportski događaj velike važnosti, što je značilo da ne mogu da osiguraju siguran ulaz svim igračima i zaposlenima.

Nakon što su to obećanje uspeli da ispune, ostalo je još samo jedan zahtev da ispune. Morali su da potvrde da će publika moći da prisustvuje događaju. Sada kada su otklonjene i sve sumnje, PGL je obavestio svoje fanove da će Major kao što je bilo i planirano biti održan u Avici Areni u Stokholmu, ali da će datum početka biti pomeren za 26. oktobar.

PGL Major će biti prvi turnir ovakve veličine još od jeseni 2019. godine, pošto zbog pandemije nije bilo moguće da se održi u 2020. godini. Ovo će takođe biti najveći CS:GO turnir u istoriji igre, pošto će imati nagradni fond u iznosu od dva miliona dolara. Na njemu će se sastati 24 ekipe, od kojih će 11 biti iz Evrope, po 5 iz Severne Amerike i Rusije, i po jedna iz Azije, Australije i Južne Amerike.

Poslednji set kvalifikacionih turnira će početi 29. septembra, pa bi oko 10. oktobra trebali da dobijemo punu listu učesnika!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA