Valve uveo ogromne promene u Counter Strike

Valve je sinoć izbacio novu Operaciju, Riptide, koja je donela ogroman broj dodataka u igru, ali najvažnije od svega peč, koji je oslabio Deagle, pojačao M4A1-S i blokirao vidljivost terora na Dustu, što će ih sprečiti da gađaju kantere na početku runde.

  • 0
csgo-operation-riptide

Foto: Valve

Prošlo je mnogo vremena otkako je Valve izbacio ovako velike promene za CS:GO i možemo reći da je bilo vreme. Deagle je predugo bio jači nego što je smeo da bude, zbog čega će od sada raditi manje štete kada gađate u telu. Ipak, njegov prepoznatljiv stil igre neće biti promenjen, pa će 1 metak i dalje biti dovoljan za frag ako pogodite protivnika u glavu.

Što se tiče M4 pušaka, M4A4 je predugo dominirao, zbog čega je Valve konačno odlučio da pojača M4A1-S. Pojačaće štetu koju radi kada gađate u telo, zbog čega očekujem da ćemo uskoro sve češće viđati ovu pušku. Ovo će uneti neku raznovrsnost kada igrate na CT strane, što je definitivno veliki bonus.

Kada je u pitanju mapa kao što je Dust 2, iskreno nisam siguran kako je moglo da prođe ovoliko vremena pre nego što Valve napravi ovakvu promenu. Već godinama T strana ima neverovatnu prednost zato što može da dobije informacije o protivničkoj ekipi već na startu rundu, a istovremeno može gotovo neometano da eliminiše ili bar povredi igrače. Ovo je bitna promena za profesionalni nivo, ali takođe i za obične mečeve i siguran sam da će Dust 2 od sada biti mnogo bolja mapa.

Uvedena je još jedna velika promena, koju do sada nismo pomenuli. Od sada ćete moći da bacite vaše granate, kao što možete i oružje. Ovo je ogromna promena u taktičkom aspektu igre i siguran sam da će se ovo najviše osetiti na profesionalnom nivou, gde će biti zanimljivo kako će se raspoređivati granate.

Ubačeni su i kraći Competitive mečevi, koji će se igrati samo do 9, ukoliko nemate vremena za pun meč. Takođe je promenjen i Deathmatch format, pa ćete sada moći da birate između Classic, Team i Free for All.

Umalo da zaboravim, Barette su pojeftinile, pa će umesto $400 koštati samo $300.

Detaljnije o svim promenama možete pročitati na zvaničnom sajtu, a o samoj Riptide Operaciji klikom na sledeći link.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA