Švedski veteran završava igračku karijeru, ali ostaje u industriji

Kapiten čuvenog Ninjas in Pyjamas (NIP) sastava, koji je dominirao u početnim godinama CS:GO-a, Ričard ”Xizt” Landstrom, je odlučio da se penzioniše u svojoj 30. godini i da tako stavi tačku na svoju 12 godina dugu igraču karijeru.

  • 0
Printskrin: Youtube/ Ninjas in Pyjamas

Počeo je svoju karijeru igrajući Counter Strike 1.6, gde je nastupao za nekoliko manjih ekipa pre nego što je potpisao za H2K, Lions i Fnatic. U dresu Fnatic je proveo dve godine, a onda prelazi na CS:GO i počinje da nastupa za NIP. Igrajući za Švedsku ekipu je uspeo da postigne rezultate o kakvim mnogi mogu samo da sanjaju. Uspeli su da postave rekord po broju uzastopnih pobeda, koji i dan danas niko nije uspeo da obori, a to je skor od neverovatnih 87-0. U tom periodu su osvojili mnoštvo trofeja od kojih je definitivno najveći ESL One u Kelnu, jedini Major kojeg se domogao.

2018. godine napušta NIP i potpisuje za Faze Clan kao izmena. Zadržao se samo mesec i po dana u evropskoj ekipi, ali je za to vreme uspeo da se domogne još jednog velikog trofeja.

Ubrzo nakon toga ponovo potpisuje za Fnatic, gde se zadržao nešto više od godinu dana. Polako je bilo evidentno da se njegovoj igračkoj karijeri bliži kraj, ali je zatim potpisao za Dignitas, gde se udružio sa starim saigračima, Forestom, Fribergom i Get Rightom. Nije imao mnogo uspeha u toj ekipi, a svoj poslednji profesionalni meč je odigrao pre tačno godinu dana.

”Moja karijera je imala uspone i padove, ali kada se okrenem shvatam da je to bilo jedno nezaboravno iskustvo”, napisao je Xizt u poruci, zahvaljujući se svim fanovima na dugogodišnjoj podršci.

Iako je završio svoju igračku karijeru, veteran je potvrdio da ima još mnogo toga da pruži industriji, zbog ćemo ga verovatno uskoro videti u ulozi trenera ili analitičara. Da li će vam nedostajati Xizt?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA