Astralis pravi kontroverznu promenu u postavi pred Major

Iako je Lukas ”Bubzkji” Andersen bio deo postave koja je obezbedila učešće na PGL Majoru, Astralis je doneo odluku da ga prebaci na klupu i da u prvi sastav vrati Lukasa ”Gla1ve” Rosandera, koji je proteklih nedelja bio odsutan zbog ženinog porođaja.

  • 0
astralis Foto: Astralis/Instagram

CS:GO Major počinje za tačno trinaest dana, a čuvena danska organizacija je upravo napravila jednu vrlo kontroverznu odluku, pošto su odlučili da oduzmu šansu jednom igraču da se takmiči na turniru godine, iako je on to ovoga puta zaslužio. Umesto njega, vraća se kapiten i legenda ekipe, koja će imati priliku da brani svoju titulu, zbog čega ne možemo reći da nas je ovaj potez iznenadio.

”Deni (trener) i ja smo dugo razgovarali sa Lukasom oko ove odluke. Naravno da je nezadovoljan, ali zna da je važan deo ove ekipe. Mnogo ga poštujem kao igrača i kao osobu, ali moramo da koristimo tim za koji verujemo da ima najveće šanse da pobedi, zbog čega ćemo vratiti Gla1ve-a ”, izjavio je menadžer Astralisa.

Kao rezultat ovog poteza, Astralis će ostati bez 20% svojih poena, ali ih to neće koštati Legend statusa, jer je već postojala ogromna razlika između njih i ekipe koja se nalazi na 5. mestu.

Iako je Device potpisao za NIP, povratkom Gla1ve-a, sva petorica poslednjih Major osvajača će dobiti priliku da brani svoju titulu. Ipak, koliko god da kao organizacija žele da prikažu kao da Bubzkjom ne smeta ova promena, rekao bih da Lukas neće želeti da bude deo Astralisa i naredne godine ukoliko se ovakva situacija ne promeni. Koliko god da je Astralis najuspešnija organizacija u istoriji Counter Strike-a, ovo je samo još jedna od situacija u kojima su dokazali da nemaju uvek tako dobar odnos sa svojim igračima.

Astralis će na Majoru igrati u sledećem sastavu:

Gla1veDupreehLuckyXyp9xMagisk

Da li verujete da je Astralis napravio ispravnu odluku, ili su trebali da odigraju Major sa igrače koji je to mesto izborio svojim partijama?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA