Organizator najvećeg CS:GO turnira preti igračima diskvalifikacijom ukoliko ne budu pažljivi sa virusom

PGL je obavestio timove koji učestvuju na Majoru u Stokholmu da postoji šansa da će biti diskvalifikovani ukoliko igrači zbog nepažnje budu dobili pozitivan test.

  • 0
Foto: PGLEsports

Za samo 5 dana počinje najveći Counter Strike turnir u istoriji igre, a rumunski organizator (PGL) želi da spreči slične probleme koji su se desili na Dota 2 Internationalu samo koju nedelju ranije, zbog čega su napravili posebna pravila i protokole koje bi igrači morali da prate.

Za razliku od Dota 2 Internationala, CS:GO Major će se igrati pred publikom. Zbog toha su napravela posebna pravila, koja su nam otkrili novinari sa Dexerta.

Pravila nalažu da bi svi igrači, treneri i menadžeri trebali da nose maske dokle god su blizu drugih ljudi i da moraju da prate sve lokalne zakone koji postoji vezane za Covid-19. Takođe, nikome nije zabranjeno da radi šta želi u svoje slobodno vreme, ali ako bude tim akcijama ugrozio druge igrače i zaposlenje, postoji šansa da njegova ekipa bude sankcionisana ili suspendovana.

Dexerto je takođe saznao da ekipe nisu oduševljene što postoje ovakva pravila, zbog čega su zatražili da igrač u slučaju pozitivnog testa može da igra iz hotela, naročito ako se radi o ranijim fazama turnira. Ipak, kako stoje stvari, PGL verovatno neće menjati ova pravila. Koliko god da suruvo zvuči, organizatorima je lakše da suspenduju jednu ekipu, već da rizikuju da se ceo turnir odloži.

Prvi Lan turnir nakon pandemije, IEM Cologne, nije zabranio igračima da igraju izolovani, ali se takođe igrao bez publike, zbog čega je teško suditi ovakve odluke. U svakom slučaju nadamo se da neće doći do ikakvih problema i da ćemo uživati u jednom spektaklu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA