Luka ”c0llins” Živanović: Ako na ovom nivou niste konstantni, nikada nećete biti dovoljno dobra ekipa”!

Domaća esports scena raste iz dana u dana, naročito kada je u pitanju CS:GO, jedna od najpopularnijih igara u Srbiji. Ako ste ikada imali priliku da pratite istu, verujem da se čuli za Luku ”c0llins” Živanovića, jednog od najboljih srpskih igrača koji još uvek nije zaigrao u inostranstvu.

  • 0
csgo-4glory

Foto: 4glory

U svojoj karijeri nastupao za nekoliko ekipa, ali je najviše uspeha ostvario u dresu 4Glory-a, ekipe za koju i dan-danas nastupa. Za ovih godinu dana je uspeo da osvoji dva trofeja, a sada će pred sobom imati novi izazov, pošto se Glorija pre samo par dana rastala sa dvojicom igrača. C0llins je dokazao da može da se takmiči i sa mnogo poznatijim ekipama, a sa dva dobra pojačanja, verujem da ćemo uskoro gledati nikad jači 4Glory.

Mi smo već neko vreme imali veliku želju da kontaktiramo Luku i da mu postavimo nekoliko pitanja, a pre neki dan smo to konačno i uradili.

Pozdrav Luka, reci nam nešto o sebi. Čime se baviš i šta radiš kada ne igraš CS?

Zdravo. Ja sam Luka Živanović, iz Valjeva i imam 23 godine. Trenutno predstavljam ekipu 4glory u CSGO-u, a pored toga sam student Informacionih tehnologija na Fakultetu tehničkih nauka. U poslednje vreme sam zavoleo i šah, tako da je i to nešto čemu sam se posvetio u slobodno vreme.

Kada si počeo da igraš CS, a kada si shvatio da ovime želiš da se baviš profesionalno?

CS sam počeo da igram još dok sam bio u osnovnoj školi. Mislim da je to bio četvrti ili peti razred, ali tada još uvek nisam igrao u kontinuitetu, već sam pravio česte pauze. To je bila verzija 1.6, a od tada je prošlo desetak godina. CS:GO počinjem da igra tek 2015. godine, doduše, ponovo sa pauzama. Tek krajem 2017. godine shvatam kuda sve ovo vodi i tako se polako, ali sigurno, upuštam u ove vode.

Da li je 4Glory tvoja prva ”prava” organizacija za koju nastupaš?

Nije prva organizacija za koju nastupam, ali možemo reći da je prva prava. Pre ovoga sam nastupao za nemačku organizaciju BLUEJAYS, pa kasnije za Ripple Esports, QSK i GamePub. Nadam se da nisam nekoga zaboravio. 4glory je prva profesionalna organizacija sa kojom sam potpisao i svoj prvi pravi profesionalni ugovor.

Opširnije na RUR Esports

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA