Ruski Dota 2 tim optužen za nameštanje mečeva

Da li mislite da kladionice imaju šta da posumnjaju?

  • 0
Foto: ESL

Poznate kladionice Parimatch i 1xBet su prijavile da su 18. oktobra primile veoma čudne uplate na meč između Cyber Legacy-a i Viking.GG, koji su se sastali na ESL One Germany Dota turniru.

Iako je ruska ekipa u ovom orkšaju bila veliki autsajder, direktor kladionice Parimatch, je izjavio da je kvota i pored toga ostvarila nestvaran pad samo par minuta pre početka meča. Oni su ubrzo nakon toga sklonili taj meč sa liste, kao i mnoge druge kladionice, ali neke ipak nisu primetila problem na vreme.

1xBet je izjavio da imao su se iste stvari desile i na njihovom sajtu i da ovo nije jedini problem koji su imali sa ekipom Cyber Legacy, pošto se isti slučaj desio i u jednom meču pre 6 meseci. Takođe su ddodali da je ogromna suma novca uplaćena sa novoregistrovanih naloga.

Za sada nema nikakvih dodatnih dokaza, a oglasio je i direktor ruske organizacije, Vladisla Grečkin. ”Cyber Legacy se uvek drži sportske etike i izuzetno poštuje svoje fanove. Naš protivnik je bio veliki favorit u ovom meču, naročito što smo mi u fazi rekonstrukcije. Gledajući i prethodnih par rezultata, jasno je zašto bi oni bili tako veliki favoriti”, dadao je.

Ono što ne ide u korist Cyber Legacy-a je objava menadžera ekipe Yellow Submarine. Oni su na reddit okačili sliku u kojoj se vidi kako je jednom od njihovih igrača ponuđeno $12,000 da prodaju svoj meč protiv Na'Vi-a. Njihov igrač je to odbio, a na taj način su dokazali da zapravo postoje ljudi koji su spremni da ulože novac za nameštanje Dota 2 mečeva.

ESL će sada započeti dodatnu istragu, pa bi u narednih par dana mogli da dobijemo nove detalje povodom ovog problema.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA