Organizacija Beyond The Summit suspendovala Dota 2 tim zbog pogrdnih komentara

Menadžer američke ekipe Plasma1337x podelio je par kontroverznih stavova na socijalnim mrežama.

  • 0
skywrath_bg Foto: Valve/Dota 2

Ekipa Plasma1337x je trebala da se sastane sa timom iz južnoameričke Dota scene, beastcoast, kada je njihov menadžer odlučio da prokomentariše odnos severnoameričkih organizacija i igrača iz Latinoamerike. U izbrisanim tvitovima on je igrače nazvao '' jeftinom južnoameričkom radnom snagom'' i drugim ''pogrdnim'' terminima. Ubrzo nakon toga, Beyond The Summit je suspendovao tim sa turnira pošto su se članovi kompetitivne scene obrušili na zločinca.

Komentator Beyond The Summit organizacije kao i menadžer beastcoast-a su javno osudili komentare i video koji je menadžer postavio nazivajući ih neprofesionalnim, pogrdnim i da sadrže rasističke elemente. Igrači su potom odlučili da napuste Plasma1337x organizaciju i izvinili se zbog ponašanja menadžmenta.

Da li je menadžer tima zaista bio toliko brutalan koliko pogođeni ljudi smatraju? Prosudite sami u videu ispod. Jedna činjenica se definitivno ne može zaobići. Američka Dota 2 scena je već neko vreme u problemima jer timovi teško dolaze do sponzorstava a jedini celokupno profesionalni tim je Evil Geniuses.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA