≫ 

Legendarna organizacija Ninjas in Pyjamas ponovo napustila Dota 2 scenu

Švedska profesinalna organizacija već nekoliko godini pokušava da ugrabi tim koji bi mogao da ih uspešno predstavlja.

  • 0
Ninjas in Pyjamas Foto: nip.gl

Ninjas in Pyjamas za sada ne uspeva da prenese ključ uspeha iz drugih esportova na Dota 2 scenu.  Izuzetno teška godina je pogodila Dota 2 takmičarsku scenu i dodatno primorala jednu od najpoznatijih evropskih organizacija da preispita odluke koje su doneli u svom Dota 2 odseku. Bolna odluka je finiširana ovog vikenda i organizacija je odlučila da odustane od kopletnog sastava.

Nip se vratio na kompetitivnu Dota 2 scenu sa velikim nadama jer su u svoj sastav uvrstili dva bivša International osvajača kao kormilo tima, i dali im odrešene ruke u kreiranju tima koji će moći da se takmiči sa najboljim ekipama sa scene. Sezona je na veliku žalost zatim počela da klizi u propast, prvo zbog pandemije, a onda i odlaskom i penzionisanjem Pitera ''ppd'' Degera i Sahila '' Universe'' Arore. Organizacija je morala da donese važnu odluku i raspustila je ceo tim kako bi potpisala Chicken Fighters stak koji je tada prikazao interesantne ideje u kvalifikacionim turnirima.

Menjanje kompletnog tima u sred sezone, koja ne znate da će se odigrati, odnosno nastaviti, pokazalo se kao preveliki rizik i ekipa nije uspela ni da ode na pripreme jer su putovanja bila zabranjena. NiP je učestvovao u većini ovogodišnjih turnira međutim kad god bi se kvalifikovali, završavali su na šetom mestu ili lošije. Kompanija se u isto vreme suočila i sa problemom otkazivanja turnira i pomeranjem najvećeg takmičenja godine The Internationala tako da su počeli da gube viziju stabilnog finansijkog plana u nestabilnom ekosistemu.

Direktor organizacije je izjavio da ovo ni slučajno nije kraj takmičenjima NiP-a na Dota 2 sceni, i da je ovo retka prilika kada mogu da preispitaju celokupnu infrastrukturu, i igraju igru na najvišem nivou čim se ukaže sledeća povoljna prilika.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA