Američka ekipa diskvalifikovana iz DPC Regionalne lige

It's Okay su postali četvrti tim koji je diskvalifikovan pre početka nove DPC sezone.

  • 0
Foto: NADPCLeague

Ekipa je izborila učešće u američkoj donjoj diviziji kroz otvorene kvalifikacije, međutim Beyond the Summit organizacija i Valve su oslobodili mesto pošto je otkriveno da je sastav koristio više naloga i pokušavao da se takmiči u više od jednog regiona. Za njihovo mesto boriće se ekipe VirtusProPolar i felt.

U prethodnim danima videli smo da se organizatori ne šale sa pravilima i regulativama koje su postavili pred početak nove Dota 2 sezone, a timovi iz SEA (Jugoistočna Azija) regije, VISdota i Assault su prvi koji su saznali da malverzacije sa duplim nalozima neće proći.

Profesionalna Dota nije imala ranije problema sa ovim tipom varanja, ali pošto je pandemija korone preselila sva dešavanja u onlajn prostor, ponekad je teško proveriti ko stoji iza naloga koji su se prijavili za takmičenje. Uživo događaji bi sigurno odvratili igrače od ovakvih ideja ali zbog njihovog odsustva, podsetili smo se ranih početaka esportsa kada su varalice izbegavale uživo takmičenja i držali se onlajn turira. Još na Starcraft turnirima, pre više od deceniju, smo primetili ovakve situacije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA