≫ 

Gejming tajkun razmatra premeštaj milionskih Dota 2 i CS:GO turnira na Novi Zeland

Ova opcija postaje realnija iz dana u dan.

  • 0
ti10-3-dota Foto: Valve/The International

Osnivač i predsednik razvojne kompanije Valve Software, Gejb Njuel, je u intervjuu sa novozelandskim medijima otkrio da ozbiljno razmišlja o mogućnosti premeštanja Dota 2 i CS:GO turnira na Novi Zeland.

Gejb je gotovo ceo karantin proveo na Novom Zelandu, gde je, kako kaže, situacija drastično drugačija u odnosu na druge države sveta. Pandemija je gotovo nepostojeća, a uslovi za život su daleko bezbedniji. Zbog toga je razgovarao o mogućnosti selidbe čitave Dota 2 i CS:GO esports scene, ali i sedište kompanije Valve Software.

''Kako vreme prolazi i kako COVID nastavlja da mutira, šanse da će se The International održati ovde ubrzano rastu'', izjavio je Njuel.

Deseti Dota 2 The International šampionat, vredan neverovatnih 34,3 miliona dolara, je ovog leta trebalo da se održi u Stokholmu. Još jedan milionski Valve turnir, CS:GO Major vredan 2 miliona, je takođe otkazan.

Gejb je dodao da na može da predvidi globalnu situaciju u narednih nekoliko meseci, zbog čega ne garantuje premeštaj velikih Valve turnira. Celu reportažu i intervju možete pogledati ovde.

Da li će se The International 10 održati na Novom Zelandu?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA