≫ 

Counter-Strike-ov sistem pronalaženja destruktivnih igrača stiže i u Dota 2

Valve planira da menja način kako se kažnjavaju i otkrivaju toksični i igrači koji kvare partije.

  • 0
Foto: Valve/Dota 2

Atmosfera u Dota 2 pab mečevima se već neko vreme drastično ne menja, tako da je Valve odlučio da uvede jedan oblik nadzora pod nazivom ''Overwatch'', sistem u kome igrači lično kontrolišu ponašanje u zajednici, preuzeto iz Valve-ovog drugog popularnog esportsa CS:GO. Cilj je postići da se zajednica sama reguliše, oslanjajući se ne profesionalne igrače i one koji se dobro ponašaju umesto na automatizovani sistem.

Overwatch sistem koristi pouzdane i iskusne članove zajednice, koji se u CS:GO zovu Istražitelji, i omogućuje im da pregledaju riplejeve određenih igrača i utvrde da li je bilo nekih sumnjivih aktivnosti. Sistem u Doti će se fokusirati na dve optužbe: varanje i kvarenje partije. Istražitelji moraće da se uvere da je ponašanje zaista bilo ometajuće, anti-takmičarsko/anti-socijalno bez ikakve sumnje.

Nije poznato kada će ovo biti ubačeno u igru i videćemo koliko ovo može da utiče na atmosferu u partijama. Nekoliko problema, kao što je smurfing (pravljenje više naloga), i dalje opstaju a možda će se Valve pozabaviti i njima u budućnosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA