Završena je prva nedelja DPC 2021 regionalnih liga. Rezultati i koji timovi su se izdvojili.

Nakon nedelje bogate Dota 2 mečevima osvrnimo se na rezultate i zanimljive duele koje smo videli.

  • 0
Foto: DreamHackDota

Akcija u prvoj diviziji Kine krenula je uspešno za Vici Gaming i EHOME koji su počeli takmičenje pobedama nad LBZS i MagMa rezultatom 2-0. Nove članice gornje divizije nisu uspele da se ozbiljno suprotstave favoritima a zanimljivije mečeve smo videli tek 24. janurara kada je iG iznenadio Elephant sa 2-1 dok je Aster trijumfovao 2-1 nad PSG.LGD. Poslednja partija ovog duela trajala je 88 minuta.

Donja divizija Kine otvorila je sezonu 18. januara a timovi koji su se već izdvojili na čelu su Sparking Arrow Gaming i CDEC Gaming sa po dve pobede. Pogledajte raspored posle prve nedelje a detalje o svim mečevima u ovoj regiji i drugim možete naći ovde.

Evropa nije priredila velika iznenađenja ali viđeno je dosta mečeva koji su završeni rezultatom 2-1. Team Nigma je na prvoj poziciji sa dve pobede a posebno izdvajamo zanimljiv meč pritiv Team Liquid. Iza njih OG i Team Secret slede sa po jednom pobedom. U donjoj diviziji za sada se vodi interesantna borba a blagi favoriti posle prošle nedelje su Hellbear Smashers koje predvodi veteran scene rASmus (Misery) i burjui.

U CIS prvoj regionalnoj ligi svi mečevi su se završili rezultatima 2-0 a Na'Vi i VP izgledaju kao timovi koji će biti glavni konkurenti za prvo mesto.  Druga divizija je prošla daleko konkurentnije i HellRaisers je predvodi sa dve pobede.

Neon Esports je pobedama nad BOOM i 496 zauzeo prvo mesto u Jugoistočnoj Aziji, ali videćemo da li će se tu zadržati jer Fnatic i Excration su trijumfovali u mečevima protiv jače konkurencije. Bez velikih iznenađenja prošla je i severnoamerička regija. EG je oba svoja meča protiv 4 Zoomers i Sadboys završio u svoju korist a i drugi favorti Quincy Crew je lako završio svoju seriju. Beastcoast je isto opravdao ulogu blagog favorita u Južnoj Americi pobedama nad timovima koji se prvi put takmiče na ovom nivou a najizvesniji meč nedelje između NoPing e-sports i SG e-sports pripao je SG-u.

Nova nedelja i novi Dota 2 dueli koje otvara danas donja CIS regija, a mi se nadamo da ćemo dobiti bolji uvid u forme timova tokom ove druge nedelje. I više iznenađenja. Kao što smo prethodno pomenuli, detaljne informacije možete sve pronaći na ovoj adresi.

Foto: ESL Dota2

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA