Valve predstavio Overwatch sistem za ragulisanje negativnog ponašanja u Doti 2

Kompanija je odlučila da se konačno pozabavi problemu koji već nekoliko godina muči zajednicu.

  • 0
dota2-mars2

Foto: Valve/Dota2

Nova alatka pod nazivom Overwatch je zapravo napredni sistem prijavljivanja koji omogućava igračima iz zajednice da pregledaju i verifikuju validnost prijave koja je data određenom igraču iz različitih razloga. Dodavanje Overwatch pomagala sada deli sistem prijavljivanja u dva dela, a riportovi na kraju meča će sada ekskluzivno da služe za zloupotrebu komunikacije.

Sa dolaskom Overwatch riporta, svi igrači su dobili mogućnost da prijave saigrače ili protivnike direktno na tabu sa rezultatima. Prijave se mogu napraviti za varanje, kvarenje partije, sumnjivo ponašanje i korišćenje programa van igre, mogu se poslati na pregled sa vremenskim pečatom. Igrači koji ispunjavaju uslove za pregled ovakvih slučajeva biće obavešteni, ispod njihovih profil slika, da imaju mogućnost da pregledaju šta se desilo u meču.

 

Oni koji se odluče da pregledaju slučaj, zaradiće poene za tačnost ali oni koji lažno osude igrača će dobiti negativne rezultate, a ako često pogrešite izgubićete mogućnost da koristite Overwatch. Valve je objavio da će prikupiti u sledećih nedelju dana grupu pouzdanih recenzenata a da će broj konstantno rasti.

Nakon pregleda slučaja, možete da izaberete da li je igrač kriv ili nije, a možda ima nedovoljno dokaza pre nego što se informacije pošalju Valve-u. Prijavljivanje igrača troši jedan Overwatch riport bez obzira na to koliko puta prijavite tog igrača. Prijavljivanje zloupotrebe komunikacije se vrši na ekranu nakon partije a riport će mjutovati igrača koji zaslužuje kaznu. Saigrači mjutovanog igrača imaju opciju da čuju igrača ili ne ako se za to opredele.

Videćemo da li će ova nova pomagala malo smiriti strasti u onlajn mečevima ili će ove nove funkcije samo oslabiti populaciju u igri koja već neko vreme stagnira. Detaljnu objavu Valve-a možete pronaći ovde.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA