High Coast Esports odustao od Dota 2 tima

Samo dva dana pred zvaničan meč u donjoj diviziji, organizacija je prekinula saradnju sa igračima.

  • 0
Foto: High Coast Esports

High Coast Esports je potpisao tim Chicken Fighters, pred početak prve DPC regionalne lige, a sastav je završio na poslednjem mestu gornje divizije sa rezultatom 3-12, i krenuće novu sezonu u donjoj diviziji. Ovaj rezultat je bio dovoljan da poljulja posvećenost organizacije Dota 2 profesionalnoj sceni, i High Coast je raspustio sve igrača, pomoćni tim i odustao od Dote zbog ''finansijskih udaraca''

Jedan od osnivača i izvršni direktor tima je objavio da je organizaciji nestalo goriva da podržava ovaj projekat, ali da li su zaista mislili da će doći do velikog finansijskog uspeha ako sponzorišu tim za koji se znalo da će se boriti za opstanak u gornjoj diviziji?

Izgleda da čak i u 2021. godini profesionalni igrači nemaju skoro nikakvu sigurnost, a polako smo počeli da sumnjamo i da Valve ne zanimaju baš mnogo problemi profesionalnih igrača. Kompanija ima problema da ispuni jednostavnija obećanja, kao što su podržavanje timova kroz specijalne navijačke pakete (sprejovi, imoti, ekrani za učitavanje, čet vil poruke), koji su trebali da budu gotovi još prve sezone.

Niko od švedskih igrača nije prokomentarisao odluku High Coast organizacije, a isti sastav ćemo gledati kroz par dana u mečevima donje divizije, samo pod starim imenom Chicken Fighters.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA