Esports spektakl sa nagradnim fondom od 40 miliona dolara nikada bliže Srbiji

Najveći esports turnir svih vremena nikada bliže Srbiji

  • 0
ti10-the-international-dota2 Foto: Valve

The International šampionat je najprestižniji turnir u esports senzaciji Dota 2, a takođe je i najveći esports turnir svih vremena, sa rekordnim nagradnim fondom od 40 miliona dolara. U neočekivanom spletu okolnosti, ovaj spektakl je premešten, i održaće se veoma blizu naše zemlje!

Svega mesec dana pred njegov početak, saznali smo da je The International 10 ostao bez svog domaćina. Sada smo konačno dobili novo mesto i datum održavanja takmičenja - vidimo se 7. oktobra u Bukureštu!

Ovogodišnji The International šampionat je originalno trebalo da se održi u Stokholmu u Avicii areni, u periodu od 5. do 15. avgusta. Kako smo saznali da je Švedska u zadnjem momentu izneverila čitavu Dota 2 zajednicu, Valve je odmah započeo potragu za novim domaćinom najvećeg esports turnira svih vremena.

Prema najnovijim vestima saznajemo da je TI10 premešten u Bukurešt, i da će se odigrati u periodu od 7. do 17. avgusta. Najbolje ekipe na svetu će se boriti za nagradni fond od 40 miliona dolara u najvećem rumunskom stadionu, Arena Nationala.

Kako nismo sigurni kako će se do tada razvijati COVID-19 situacija, teško nam je da predvidimo da li će turnir primati navijače. Ipak držimo palčeve, jer The International nikada nije bio bliže Srbiji, a možda nikada više neće ni biti. Ako ste veliki ljubitelj Dote 2, možda ćete dobiti priliku da konačno uživo ispratite najveći internacionalni esports okršaj svih vremena.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA