Dota 2 je najisplatljiviji esports i donela je profesionalnim igračima preko 234 miliona dolara

CS:GO i Fortnajt zajedno ne mogu da pariraju novčanim nagradama koje su osvojili Dota 2 profesionalni esportisti.

  • 0
Foto: Perfect World Dota

Iako je pandemija ozbiljno uticala na esports, događaji i turniri su ipak nastavili da donose bogate nagrade najboljim igračima i timovima. Tako su Dota 2 igrači učestvovali na 1,525 turnira i osvojili više novca iz nagradnih fondova od njihovih kolega iz CS:GO-a i Fortnajta.

Igrači ekipe OG se i dalje nalaze na samom vrhu po individualnim zaradama. Kapiten ekipe Johan ”N0tail” Sundstain je sakupio 6.9 miliona dolara, i najuspešniji je Dota 2 igrač na svetu. Njegovi saigrači JerAx i ana su odmah iza njega sa 6.4 i 6 miliona zarade.

Međutim, statistike pokazuju da su kineski igrači osvojili najveći deo Dota 2 nagrada. Oni su za sada skupili 66.2 miliona, a finskim profesionalcima je pripalo skoro 16 miliona dolara. Iza njih slede igrači iz SAD, Danske i Rusije.

Pored Dote 2, i Valve-ova taktička pucačina je donela dobru zaradu profesionalcima koji se takmiče u ovoj esports disciplini. Nagradni fondovi su učinili CS:GO drugim najplaćenijim esportsom i prešli su 115 miliona dolara. Igra je i najplaćeniji esports u 2021. godini. Igrači su ove godine mogli da osvoje 6.7 miliona dolara, što je za 20% više od Fortnite-a i Dote 2.

Ovogodišnje statistike nam takođe otkrivaju da su najpopularnije esports igre obezbedile 575 miliona dolara nagrada, što je 75 miliona više u poređenju na prethodnu godinu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA