Kineska esports ekipa donirala preko $90,000 dolara za pomoć žrtvama poplava u Henan regionu

Humanost u svetu esporta

  • 1
Poplave u Kini, Kina poplave

Foto: Tanjug/AP

Kineska profesionalna Dota 2 ekipa Team Aster je nedavno osvojila veliki i-League 2021 turnir, a svoju novčanu nagradu je u celosti donirala žrtvama poplava u provinciji Henan.

Aster i najbolji timovi u kineskom regionu proveli su poslednjih nekoliko meseci takmičeći se na i-League 2021 turniru, koji je nosio nagradni fond od $185,000. Kao najdominantnija ekipa na turniru, Aster je osvojio novčanu nagradu od $92,500, koju je potom potrošio na veoma human način.

Velike kiše su nedavno pogodile Henan provinciju, koje su dovele do masivnih poplava u čitavoj oblasti. Stanovništvo u glavnom gradu provincije, Žengžou, i okolnim oblastima je primorano da napusti svoje domove, preko 33 osoba je izgubilo živote, a tajfun In-fa i danas nastavlja da divlja u regionu.

Team Aster važi za jednu od najboljih Dota 2 ekipa ove godine. Uz pobedu na i-League 2021 turniru, ekipa je uspela da se plasira i na najprestižniji esports turnir svih vremena, The International, koji nosi nagradni fond od preko 40 miliona dolara.

Aster je prošlog januara takođe donirao $30,000 u dobrotvorne svrhe, kao pomoć žrtvama trenutne COVID-19 pandemije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odsteta

    27. jul 2021 | 13:03

    Neka doniraju i celom svetu zbog korone (ako nije laz,korona je ,,rodjena,,u Kini)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA