Vladimir Putin čestitao šampionima najvećeg esports turnira na svetu - Dota 2 International

Team Spirit je svojom pobedom doneo veliku čast Rusiji.

  • 0
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Team Spirit je iznenadio celu zajednicu gejmera sa svojim trijumfom na svetskom Dota 2 prvenstvu, savladavši favorite PSG.LGD u velikom finalu turnira. Posle ove spektakularne pobede, dočekale su ih čestitke njihovih navijača i fanova, ali i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kao esports organizacija sa sedištem u Rusiji, Team Spirit je zaradio pažnju predsednika Vladimira Putina. U zvaničnom saopštenju, Putin je čestitao ekipi na njihovom nesvakidašnjem dostignuću. Njegovu poruku na ruskom jeziku možete pročitati OVDE.

Prevod:

”Čestitam vam na zasluženoj pobedi na The International 2021 Dota 2 šampionatu. Prvi put u istoriji, ruski tim je uspeo da osvoji ovo prestižno takmičenje. Svaka čast!””Na putu do finala, pokazali ste neverovatan timski rad, a u odlučujućem meču, pravom testu vaše veštine i karaktera, uspeli ste da preokrenete situaciju u presudnom trenutku i pobedite veoma jake protivnike. Ovom trijumfom ste dokazali da su naši esportisti uvek fokusirani na rezultate, i da su spremni za bilo kakav izazov.” ”Želim vam sve najbolje i uspeh u daljoj karijeri.”

Po povratku kući, šampione je dočekala i inspirativna poruka na Vnukovo aerodromu u Moskvi:

Sa 40 miliona dolara, ovogodišnji International šampionat je ušao u istoriju kao esports turnir sa najvećim nagradnim fondom. Od ukupnog fonda, Team Spirit je osvojio 18.208.300$. Rusija ima odlično razvijenu profesionalnu Dota 2 scenu, sa ekipama kao što su Virtus Pro, Team Empire i AS Monaco Gambit, na čelu sa Team Spirit-om.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA