Srbija osigurala plasman u plejof evropskih Dota 2 kvalifikacija za svetsko GEG prvenstvo

Za vikend, 1. i 2. oktobra odigrala se grupna faza evropskih Dota 2 kvalifikacija za Global Esports Games šampionat. Srpska reprezentacija je grupe završila bez i jednog poraza, i time se plasirala u plejof fazu kvalifikacija, koja će se odigrati 15. i 16. oktobra. Dve najbolje ekipe iz plejofa će ostvariti plasman na veliku završnicu GEG šampionata, koji će se održati u decembru u Istanbulu!

  • 0
geg2022-dota2-kvalifikacije-plejof1 Foto: SESE

Mečevi grupne faze su se igrali u BO2 formatu. Srbija je bila ubedljivo najbolja ekipa u grupi C, gde je bez i jednog poraza savladala reprezentacije Gruzije i Tadžikistana! Reprezentacija Češke je predala sve svoje mečeve.

Naši momci su se time plasirali u plejof, gde ćemo se prvo susresti sa reprezentacijom Kazahstana. Kada je reč o drugim grupama, u plejof su se pored Kazahstana plasirali i Belgija i Velika Britanija.

Za vikend, 15. i 16. oktobra odigraće se plejof faza evropskih Dota 2 kvalifikacija. Mečevi će se igrati u BO3 formatu sa duplom eliminacijom - Srbija ide na Kazahstan, dok Belgija ide na Veliku Britaniju.

Pobednici upper i lower bracket finala će u decembru putovati u Istanbul, gde će se na velikoj sceni održati završnica Global Esports Games-a!

Tačan raspored mečeva ćemo uskoro objaviti, kao i informacije o potencijalnom prenosu plejofa kvalifikacija.

Za Team Serbia nastupaju:

  1. Nikola ”Nikolica” Mihajlović
  2. Duško ”BoraNija” Boranijašević
  3. Mihajlo “MikSa” Jovanović
  4. Nikola ”LeBronDota” Popović
  5. Ivan ”IgnItableS” Spasić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA