Novi fudbaler Liverpula objasnio kako ga je FIFA učinila boljim igračem

Da li se slažete sa Portugalcem?

  • 0
Diogo Žota Foto: Tanjug/AP

Novo pojačanje Liverpula i bivši fudbaler Vulverhemptona, Diogo Žota, je u jednom intervjuu za Atheltic objasnio kako ga FIFA učinila boljim igračem i kako ima velikih sličnosti između pravog fudbala i same igre.

Mnogi profesionalni fudbaleri vole u slobodno vreme da igraju fudbalske igra, kao što su FIFA ili Football Manager. Ipak, kako stoje stvari, Diego ne samo da igra FIFU u slobodno vreme, već se za njega govori da je jedan od boljih igrača kada je u pitanju ova fudbalska simulacija. Portugalac ne koristi svoje FIFA veštine samo da bi se pohvalio, već ih koristi da bi popravio svoje veštinu u pravom fudbalu.

Tokom tog intervjua da obožava igre kao što su FIFA i Football Manager i da je jednom prilikom uspeo da mali tim kao što je Telford United odvede do samog vrha evropskog fudbala.

”Preko Fife sam naučio kako da razumem taktike mnogo bolje”, izjavio je Diogo. ”da, igramo zbog zabave, ali stalno pokušavaš neke nove stvari. Na primer, u prvom poluvremenu moj protivnik je igrao igru na jedan način, što znači da će u drugom poluvremenu pokušati da promenim svoj pristup”.

Jasno nam je da mnogima ovo ne zvuči kao realna komparacija, ali za neke stvari Žota nije pogrešio. Kada nešto očigledno ne funkcioniše, važno je promeniti svoje taktike i pristup tom meču, a ne nastaviti istim načinom i očekivati promene. Možda mu za ovo i nije bila potrebna FIFA, ali je on lično priznao da mu je to dosta pomoglo.

Da li su i vama neke igre promenile pogled na pravi sport?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA