Profesionalni FIFA igrač izjavio da ove godine neće koristiti FIFA poene

Igrač FC Schalke 04 Esports tima zauzeo stav protiv ''plati da bi pobedio'' modela.

  • 0
Foto: Electronic Arts/EA Sports/FIFA 21

Tim ''Tim Latka'' Švartman koji predstavlja esport tim FC Schalke 04 je objavio da neće kupiti FIFA poene u FIFA 21. On smatra da vaš novčanik ne bi trebao da definiše vaše igračke sposobnosti a ono šta je još zanimljivo je to da je tim podržao njegovu doluku. Predstavnici organizacije su objasnili da su svim srcem odlučili da podrže odluku njihovog igrača, jer i oni smatraju da od novčanika ne treba zavisiti koliko ste dobar igrač.

Fifin Ultimate Team mod se koristi kao osnova za ovaj sport, međutim u skorije vreme je upoređen sa kockanjem, a bio je i predmet istraga i pravnih postupaka u brojnim zemljama širom sveta. Timovo mišljenje već neko vreme deli i FIFA zajednica i lepo je videti da neko ko je ranije profitirao na ovom modu sada promoviše ferplej. Latka je svojevremeno na svom youtube kanalu pravio materijal koji se isključivo fokusirao na otvaranje ''kesica'' u FIFA Ultimate Team modu.

Nemamo često priliku da vidimo da jedna esport organizacija podržava odluku igrača koja bi mogla uticati na njegov učinak, ali izgleda da nemačka organizacija ima potpuno poverenje u Latkine sposobnosti i odlučnost. Obično bi esport ekipa dala igraču unapred određenu sumu koju bi on trošio na kreiranje svog ultimativnog tima. Cifra ponekad ide i preko €2000, ali FC Schalke 04 Esports i Latka su zajedno odlučili da novac doniraju fondaciji Robert Enke koju klub podržava još od golmanove smrti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA