EA Games uklonio neprikladnu FIFA 21 reklamu iz dečijih časopisa

Ovako nešto ne biste trebali da pronađete na stranicama časopisa za igračke

  • 0
fifa21-pcks1

Foto: EA Sports/Electronic Arts/FIFA 21/playstation.com

Razvojna kompanija koja nam je donela čitavu FIFA franšizu, Electronic Arts, ili skraćeno EA Games, je posle oštrih kritika cele internet zajednice odlučila da iz dečijih časopisa ukloni FIFA 21 reklamu koja omladinu podstiče na kockanje i potrošnju novca na FIFA poene.

Twitter korisnik ''AllFifamistakes'' je nedavno objavio fotografiju stranice veoma popularnog britanskog časopisa za igračke. Na reklami je prikazano ''uputstvo'' za igranje FIFA Ultimate Team moda, a drugi korak deci nalaže da ''iskoriste svoje FIFA poene kako bi otvorili pakete kartica''.

 

Za one koji ne znaju, FIFA poeni su virtuelna valuta u okviru same igre pomoću koje pazarite ''kesice'' sa sličicama igrača. Ove poene možete osvojiti igranjem igre, ali većina korisnika ih kupuje pomoću pravog novca, što je daleko brži i popularniji metod.

Osim činjenice da je ovo veoma neprikladna reklama za tako mladu publiku, takođe podstiče kockanje. Naime, sličice koje dobijate u paketima su nasumične, što znači da postoji šansa da ćete potrošiti ogromnu količinu novca pre nego što pronađete baš onu koju želite.

EA se od tada javno izvinio i uklonio reklamu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA