Zlatan Ibrahimović besan na video igru koja koristi njegov lik bez dozvole

Da li Zlatan ima pravo u vezi ovoga? Da li je EA Sports morao da traži dozvolu?

  • 5
Zlatan Ibrahimović Foto: Tanjug/AP

Jedan od najpoznatijih svetskih fudbalera, Zlatan Ibrahimović, je sinoć na svom Fejsbuk i Tviter profilu optužio EA SPORTS, kompaniju koja stoji iza video igra FIFA, za prevaru, pošto koriste njegovo lice i ime bez njegove dozvole.

Dok se mnogi fudbaleri često požale na svoje loše ocene u igri, tridesetdevetogodišnjak, koji je svojim golovima vratio Milan na vrh italijanske lige, je svoju žalbu podigao na viši nivo, pošto nije zadovoljan što se uopšte nalazi u igri bez njegove saglasnosti.

Zvezda Rosonera je izjavila da ga niko nije pitao za dozvolu i da mu nije jasno kako FIFPro, kompanija koja predstavlja profesionalne fudbalere može da dozvoli da se nešto ovako dogodi, a da ga pritom niko nije ništa upitao.

Zlatan je takođe nagovestio potencijalnu istragu o činjenici da je EA Sports svih ovih godina profitirao na njegovom imidžu bez prolaska kroz pravni postupak.

S obzirom da je u avgustu ove godine klub iz Milana započeo partnerstvo sa Fifom, nisam siguran koliko će ova žalba biti uspešna, ali ukoliko Zlatan u ovome izađe kao pobednik, postoji velika šansa da ga više nećemo viđati u popularnoj fudbalskoj simulaciji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    24. novembar 2020 | 17:47

    Naplati im legendo nego sta. Uzmi im milione pa neka razmisle sledeci put.

  • JA

    24. novembar 2020 | 15:46

    E jeste, malo para imas, pa ti je sada to jako bitno. Bogati ljudi su najvece stipse.

  • Ejsi

    25. novembar 2020 | 11:35

    Kad je Bekam uzeo kintu od PES-a, bosanac se setio da trazi pare .. kus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA